Helene Elsass Prisen

Spastikerforeningen og Elsass Fonden står bag 'Helene Elsass Prisen', der uddeles en gang om året til en person eller et projekt, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese.

Helene ElsassMed Helene Elsass Prisen belønner Spastikerforeningen og Elsass Fonden årligt én eller flere ildsjæle for deres arbejde til fordel for mennesker med cerebral parese.

Prisen er døbt Helene Elsass Prisen, efter Elsass Fondens stifter, og den følges af en præmiesum på 150.000 kroner.

Prisen går til en person, projekt, institution eller organisation, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at fremme mennesker med cerebral pareses deltagelse og inklusion i samfundsfællesskabet. Prisen er den første af sin slags inden for CP-området.

Den 14. marts 2018 blev prisen uddelt for første gang. Den gik til CP-fodboldlandsholdet og holdets initiativtager og ildsjæl, Len Nossell for deres imponerende projekt, der har givet store sociale og menneskelige gevinster for de unge spillere med cerebral parese.

Uddeling 2019

Til og med den 2. februar 2019 er det muligt at indstille kandidater til Helene Elsass Prisen. Feltet forventes at udgøre en bred skare inden for blandt andet uddannelse, arbejdsmarked, idræt og fritid samt kunst og kultur.

Alle har mulighed for at indstille en kandidat. Det gøres ved at sende en kort motiveret indstilling til Elsass Fonden på mailadressen: pris@elsassfonden.dk

Alle indstillinger behandles i et fællesudvalg med repræsentanter fra Elsass Fonden og Spastikerforeningen. Prisen vil blive overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte ved et arrangement hos Elsass Fonden til marts 2019.