4 ud af 10 uden job har et handicap
08. august 2022

4 ud af 10 uden job har et handicap

Det er mange. Danske Handicaporganisationer (DH) kommer med konkrete bud på, hvad der kan løse arbejdsløshedsproblematikken blandt unge med handicap. Vi håber det hjælper.

I 2018 blev der lavet en analyse af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) for Danske Handicaporganisationer. Den viste at ud af de 46.840 unge fra 15 til 24 år med grundskolen som højeste uddannelse, der hverken var i gang med uddannelse eller job i slutningen af 2018, havde 40 procent et eller flere handicap.

Hvem er berørt med handicap?
I reelle tal drejer sig om 18.810 unge, og nogle af dem har flere handicap. Hovedvægten er på usynlige funktionsnedsættelser i form af ADHD, autisme, angst og depression. Men også unge med fysiske handicap fylder i statistikken. Det vil sige, at folk med cerebral parese også er inkluderet.

Læs mere på folkeskolen.dk

Danske Handicaporganisationers 3 bud på en løsning
Problematikken er ikke ny. Det er sværere at få et job med handicap. Ikke desto mindre er debatten stadig aktuel, mener DH. De sendte for nyligt et debatindlæg til Politikken, hvor de skriver, at tre indsatser vil afhjælpe den store arbejdsløshed blandt unge med handicap. Det der i fremtiden skal afhjælpe arbejdsløshed blandt unge med handicap, er ifølge DH:

1) Bedre inklusion i grundskolen.
2) Behov for en bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse.
3) Mulighed for at tage en ungdomsuddannelse med tilpassede rammer og på langt mere fleksible vilkår.

Ifølge DH er det især vigtigt for mennesker med handicap at få en uddannelse, for at de kan komme videre i arbejde. Derfor vil det også have en videre god effekt - både for den enkelte og samfundet - hvis flere unge med handicap gennemfører en ungdomsuddannelse.

Læs DH’s debatindlæg i Politikken om job og handicap (kræver abonnement)

Sidst opdateret:
Gå til top Top