Hjerneugen: Hjernen i fokus

Uge 11 er international hjerneuge, derfor sætter Spastikerforeningen sammen med en række andre organisationer fokus på hjernen. Cerebral parese er en hjerneskade, men hvad betyder det, og hvad gør det for de mennesker, der lever med diagnosen.

Hjernen i fokusCerebral parese (spastisk lammelse) er en hjerneskade, der kan give både fysiske og kognitive udfordringer. Cerebral parese er et livslangt handicap og den hyppigste årsag til bevægehandicap hos børn og unge.

Hvert år fødes 180 børn med cerebral parese i Danmark, og der er omkring 10.000 danskere, der lever med forskellige grader af cerebral parese.

Du kan læse mere om, hvad cerebral parese er her: Hvad er cerebral parese

Spastikerforeningen arbejder på alle fronter – både centralt og lokalt - for at forbedre vilkårene for mennesker med cerebral parese. Du kan læse mere om vores mærkesager her - og du kan læse om hvad vi tilbyder vores medlemmer her.

Du kan læse mere om aktiviteter og viden om hjernen på www.hjernenifokus.dk