Ny metode får handicappede tættere på job
09. maj 2017

Ny metode får handicappede tættere på job

Spastikerforeningen er med i projektet ’Mening og mestring’, der handler om at bringe borgere med kognitive funktionsnedsættelser tættere på arbejdsmarkedet. Projektet har skabt lovende resultater.

Projektet ’Mening og mestring’ har kørt i tre år med Danske Handicaporganisationer som drivkraft. Spastikerforeningen er en af ni organisationer, der har været med i projektet, der netop er blevet evalueret af KORA (Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning).

- Potentialet i det her projekt er ret stort, for jobcentermedarbejderne har stor viden om arbejdsmarkedsforhold, mens handicaporganisationerne ved meget om deres målgruppe, siger Leif Olsen, der er seniorforsker i (KORA), til DR Nyheder.

Også Kommunernes Landsforening (KL) er positive over for projektet.

- Hvis vi her kan få nogle borgere, som bliver afklarede, og som kommer videre i systemet - og måske i varig beskæftigelse, så er der sparet meget på den lange bane, siger Thomas Adelskov, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening om projektet.

Du kan læse mere om projektet og evalueringen hos: DR og Danske Handicaporganisationer

Og du kan se et indslag om det her: DR

Spastikerforeningen har søgt midler i Beskæftigelsesministeriet til en videreførelse af projektet og venter nu på svar på ansøgningen.