Racerunning fejrer 25 års fødselsdag
29. august 2016

Racerunning fejrer 25 års fødselsdag

Når Racerunning Danmark den 20. august afholder forbundsmesterskaber i racerunning, er det samtidig en markering af 25-års dagen for den første racerunners deltagelse i et løb.

I 1991 var den nuværende cheflandstræner, Mansoor Siddiqi, med i Langelinieløbet i København. Mansoor Siddiqi husker tydeligt løbet, der var en helt speciel oplevelse for ham:

- Løbet var et 5-kilometerløb arrangeret af Sparta. Det var et løb for motionister, men flere kørestolsracere deltog også. Efter løbet var mine sko fuldstændigt nedslidte, og det overraskede mig. Jeg var slet ikke vant til at løbe så langt, siger Mansoor Siddiqi.

Siden løbet på Langelinie har idrætten gennemgået en rivende udvikling. Selve racerunning-cyklen er også blevet videreudviklet siden den første prototype, der blandt andet blev konstrueret af rørene fra en gammel støvsuger.

Forventning om paralympisk disciplin
Både nationalt og internationalt er klubberne sidenhen skudt frem, og det anslås, at der på verdensplan i dag er over 500 racerunning-atleter.

Hvert år samles en stor del af dem til RaceRunner’s Camp og Cup på Frederiksberg. I år var der således hele 82 løbere fra 11 forskellige nationer repræsenteret.

Mansoor Siddiqi siger om idrættens udvikling gennem de seneste 25 år:

- Visionen om at selv de sværest handicappede kan komme ud og bevæge sig, få følelsen af at løbe eller gå, er blevet til virkelighed i kraft af racerunning. Vi har samtidig en realistisk forventning om at blive paralympisk disciplin i nærmeste fremtid.

Til jubilæumsstævnet i Odense den 20. august er der 25 tilmeldte atleter, og der vil blive konkurreret i disciplinerne 40 m, 60 m, 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m og 5000 m.

Læs mere om stævnet og om racerunning her: racerunning.dk

Sidst opdateret:
Gå til top Top