Mai Mercado ny minister for handicapområdet
28. november 2016

Mai Mercado ny minister for handicapområdet

De konservatives tidligere handicapordfører, Mai Mercado, bliver ny børne- og socialminister – og dermed også ansvarlig minister for handicapområdet.

- Jeg ønsker Mai Mercado hjertelig velkommen i ministerjobbet. Vi kender Mai Mercado fra flere møder i hendes egenskab af handicapordfører, jeg er derfor ikke i tvivl om, at vi får en minister, som kender og er engageret i handicapområdet. Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet, siger Spastikerforeningens landsformand Lone Møller.

Den nye minister får samtidig et større afsnit af regeringsgrundlaget at arbejde ud fra.

- Det er i sig selv både positivt og lidt usædvanligt, at handicapområdet fylder så meget i regeringsgrundlaget. Vi vælger at forstå det som et signal om, at den ny regering vil opprioritere handicappolitikken, siger Spastikerforeningens direktør Mogens Wiederholt i en kommentar til regeringsgrundlaget og tilføjer:

- Indholdsmæssigt må vi se, hvad tiden bringer. Jeg håber og forventer, at formuleringerne i regeringsgrundlaget betyder, at Mai Mercado vil udmønte den brede politiske aftale om servicelovens voksenbestemmelser. Vi har behov for ro omkring serviceloven oven på de senere års reformproces.

Større gennemsigtighed og bedre sammenhæng

Det fremgår ikke præcist af regeringsgrundlaget, hvad man mere konkret vil på handicapområdet. Formuleringerne er for en stor del genbrug af den gamle regerings ”10 mål for social mobilitet”, hvor der peges på behovet for bedre uddannelse til unge med handicap og øget fokus på at skaffe mennesker med handicap i job.

- Helt rigtige pointer, men hvad vil regeringen gøre for at få det til at ske? Det savner vi stadig svar på, konstaterer Mogens Wiederholt og fortsætter:

- Der er dog én formulering, som jeg er spændt på at få afkodet. I regeringsgrundlaget hedder det således, at ”der skal være større gennemsigtighed og bedre sammenhæng mellem ydelse, pris og kvalitet på det specialiserede socialområde (…)”. Gennemsigtighed og sammenhæng er jo altid godt, men hvilke ydelser, hvilken kvalitet og til hvilken pris, tales der om her? Det er lidt uklart. Men hvis det er udtryk for et ønske om at skabe en mere solidarisk finansieringsform kommunerne imellem og større gennemsigtighed, når kommunerne indbyrdes køber og sælger for eksempel døgnpladser, så skal det være velkomment, slutter Mogens Wiederholt.

Handicapområdet fremgår af regeringsgrundlaget kapitel 19. Andre af regeringsgrundlagets kapitler kan også have interesse for handicapområdet. Hele regeringsgrundlaget kan læses her.

Sidst opdateret:
Gå til top Top