Debat om tillidskløften mellem borgerne og systemet
05. december 2017

Debat om tillidskløften mellem borgerne og systemet

Spastikerforeningens direktør Mogens Wiederholt var inviteret med til KL’s Handicap- og psykiatrikonference i sidste uge, hvor debatten, han deltog i, blev præget af tillidskløften mellem borgerne og systemet.

KLI sidste uge var Spastikerforeningens direktør Mogens Wiederholt inviteret til paneldebat på KL’s Handicap- og psykiatrikonference.

Temaet for debatten var ”Fælles om fremtidens socialpolitik”, og omdrejningspunktet for diskussionen blev i meget høj grad det, som Mogens Wiederholt definerede som handicappolitikkens største udfordring: Tillidskløften mellem borgerne og systemet.

Mogens Wiederholt efterlyste større sammenhæng mellem det, kommunerne og KL siger, og det de gør.

Han opfordrede til at inddrage borgerne og gøre mennesker med handicap til en aktiv del af den lokale beslutningsproces, når det handler om handicap. Det er det, der skal til for at genopbygge tilliden.

Som et eksempel nævnte Mogens Wiederholt frikommuneforsøgene, hvor der var en enestående mulighed for at skabe en lokalt forankret dialog om, hvad der kunne være behov for af frikommuneforsøg på handicapområdet.

- Men det var desværre ikke det, der skete – og det er utrolig ærgerligt, at vi missede den mulighed. Det skal vi lære at gøre bedre næste gang, siger Mogens Wiederholt.