Hvad er cerebral parese?

Hvad er cerebral parese?

Starter:
Slutter:
Pladser tilbage:
0

LUKKET FOR TILMELDING! Skriv til kursuskonsulent Trine Kamp Larsen hvis du vil høre, om der stadig er pladser: tkl@spastik.dk

 

Vil du gerne vide mere om diagnosen cerebral parese, både fra en klinisk og kognitiv vinkel? Arbejder du med mennesker med cerebral parese i hverdagen? Så er dette fagkursus for dig

Cerebral parese er en hjerneskade, der sætter aftryk både kognitivt og fysisk, og det er en kompliceret diagnose, der viser sig på mange måder. Dette kursus giver en grundig gennemgang af cerebral parese og dermed en grundig viden om, hvad der sker i hjernen, når den har en skade.

I løbet af kursusdagen kommer vi ind på områder som: Hvordan ser en hjerne med cerebral parese ud? Hvad sker der i hjernen, når den har en alvorlig skade? Hvad betyder hjerneskaden for de motoriske og kognitive evner? Kan man forebygge cerebral parese, og kan man helbrede – og i så fald hvordan? Behandlingsmuligheder. Hvordan spotter man kognitive udfordringer, og kan man kompensere? Hvad betyder det kognitive handicap for ens hverdag og mulighed for at leve et liv som alle andre? Vi kommer også ind på vigtigheden af neuropsykologisk udredning.

Undervisere er psykolog Klaus Christensen, der har mange års erfaring med at afdække kognitive funktionsvanskeligheder samt at rådgive i kompenserende strategier. Børneneurolog Søren Anker Pedersen stiller skarpt på den kliniske del af diagnosen og bruger sine mange års erfaringer fra sundhedsvæsenet.

 

Program

10-10.15: Præsentation af dagens program, underviserne og deltagerne

10.15-12: Søren Anker Pedersen gennemgår diagnosen cerebral parese fra et klinisk synspunkt. Han kommer også ind på mulige behandlingsformer

12-12.45: Frokost

12.45-14: Klaus Christensen gennemgår de kognitive udfordringer, der følger med diagnosen cerebral parese, samt vigtigheden af en tidlig udredning.

Kort pause

14.15-15: Fælles debat og afrunding af dagens emner, samt diskussion og spørgsmål.

 

Tid og sted: 25. oktober kl. 10-15 på Scandic Aarhus City, Østergade 10, 8000 Aarhus

Tilmelding og betaling senest 25. september

Undervisere: Psykolog Klaus Christensen og børneneurolog Søren Anker Pedersen

Målgruppe: Fagpersonale der arbejder med mennesker med cerebral parese, og som har brug for en opdateret viden om diagnosen fra en kognitiv og fysiologisk vinkel.

Pris: Kr. 1.250, hjælpere gratis

 

Sted:

Scandic Aarhus City

Østergade 10
8000 Aarhus C

Gå til top Top