Forælder med en hjerneskade

Pladser tilbage:
Tilmelding nødvendig
|Sidste tilmelding:|

Kan det lade sig gøre at blive en god far eller mor, selvom man har en hjerneskade? Ja, selvfølgelig! Vi har fokus på emnet på denne kursusdag

Mange voksne ønsker sig børn og familie, men det kan blive en smule mere udfordrende, når man har cerebral parese, og mange tanker dukker op, når man venter sig. Kan man overhovedet klare opgaven, får barnet også et handicap, bliver det drillet i skolen og kan man hjælpe med lektierne? Hvad hvis jeg taber barnet? Hvordan kombinerer jeg det at være forælder med at have en hjælper – og skal hjælperen også hjælpe med barnet?

I løbet af kursusdagen kommer vi ind på områder som: Familielivet som det ser ud i alle familier. Særlige udfordringer med en hjerneskade. Tanker om forældreskab, tvivl og fordomme. Familiestruktur og arbejdsfordeling. Min personlige historie, fortalt af en far med cerebral parese. Forælder med BPA-ordning – sådan kombinerer man et forældreskab med at have en hjælper. Vi slutter kursusdagen med erfaringsudveksling og afrunding.

10-10.15: Introduktion til dagen og deltagerne

10.15-11.30: Trish Nymark taler om: Familien – ønsker, virkelighed, fordomme, problemer, muligheder, fx: Omvæltning fra par til forældre. Det gode familieliv. Kan jeg hjælpe barnet med lektier? Bliver barnet drillet pga. mig? Magter jeg opgaven og hvordan? Udtrætning – er jeg overhovedet frisk nok til at have et barn? Fordomme fra omverdenen. Hjælperens rolle.

11.30–12.00: Steffen Tang Christiansen har CP og er far til en datter. Han fortæller sin egen historie

12-12.45: Frokost

12.45-13.30: Gitte Jensen fra LOBPA. Om hjælperrollen, når man er hjælper for en borger, der har et barn. Hvor går grænsen?

13.30–14: Øvelser og refleksion

Kort pause og kaffe/kage

14.15–15: Fælles opsamling og refleksion. Hvad lærte vi? Erfaringsudveksling og tre konkrete anbefalinger at gå hjem på.

Tid og sted: 25. august klokken 10-15 hos Spastikerforeningen, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup

Tilmelding og betaling senest 12. august

Undervisere: Familierådgiver Trish Nymark, Steffen Tang Christiansen, der har cerebral parese og er far til en datter på tre år, og Gitte Jensen fra LOBPA (Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance).

Målgruppe: Forældre med cerebral parese, der enten overvejer at blive forældre, eller som allerede er det, og som gerne vil møde andre der står i samme situation.

Pris: Kr. 200 for medlemmer og kr. 400 for ikke-medlemmer, hjælpere gratis

Sted: