Hjerneugen på Bornholm

12. marts - Hjerneugen på Bornholm

Hvert år i uge 11 er der Hjerneuge, hvor der over hele landet afholdes en række arrangementer med fokus på hjernens funktion og forskellige former for hjerneskader. I år er Bornholm med. Spastikerforeningen afholder sammen med Kommunikationscentret et fyraftensarrangement mandag den 12. marts klokken 16.30 på Kommunikationscentret.

Emnet er medfødte og erhvervede hjerneskader og kognitive vanskeligheder i forhold til uddannelse og eventuelt arbejdsliv.

Medfødte hjerneskader kan være cerebral parese (spasticitet), hydrocephalus (”vand i hovedet”), epilepsi, og andre skader, der er opstået før eller lige efter fødslen. Mange regner også autisme og ADHD for hjerneskader; i hvert fald har personer med disse lidelser også kognitive vanskeligheder. Andre hjerneskader er Parkinson og sclerose.

Erhvervede hjerneskader kan være blodpropper, hjerneblødning, tumorer, ulykker med hovedtraume, kræft og ikke mindst varige skader efter hjernerystelser.
Spastikerforeningens psykolog Klaus Christensen fortæller om kognitive vanskeligheder, og hvad det betyder for dagligdagen. Det kan være besvær med at huske, manglende overblik, koncentrationsbesvær, udtrætning, svært ved at klare forandringer, problemer med at forstå og omsætte sanseindtryk samt besvær med at sætte struktur på hverdagen.

Disse problemer har mange med både medfødte og erhvervede hjerneskader, det kan være i større eller mindre grad og slet ikke dem alle sammen på én gang. Men vanskelighederne kan afhjælpes med den rette hjælp og støtte.

Kommunikationscentrets medarbejdere vil fortælle om og demonstrere forskellige former for hjælpemidler til brug i dagligdagen. I dag er det i høj grad elektroniske løsninger til mobil og PC. Der vil være mulighed for at få individuel vejledning i begrænset omfang.

Alle er velkomne, og arrangementet er gratis. Da der bliver serveret en let anretning i pausen, er det nødvendigt med tilmelding til Karen Nisbeth, mail: karen@nisbeth.dk / mobil 30 28 13 85, senest torsdag den 8. marts.

Spastikerforeningen / Kreds Bornholm

Sidst opdateret:
Gå til top Top